Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



Kategóriák

Weblapok

2006. polgármester, jegyző, képviselőtestület - http://onkormanyzat.net/2006/onkormanyzatok/kisrecse-kozseg
Önkormányzatok információs adatbázisa. A honlapon Kisrécse elérhetősége, polgármestere, jegyzője és a képviselőtestület névsora olvasható a 2006-os adatok alapján.
Céiginformáció Kisrécs. - http://www.valueclick.hu/kisr%c3%a9cse/
Kisrécsén működő cégek alapadatai.
Családnevek Kisrécsén - http://web.archive.org/web/20041129223550/http://www.radixindex.com/helyindex/kisrecse.shtml
A RadixIndex adatbázisokban a Kisrécsén előforduló vezetéknevek és az előfordulások száma látható, nem csupán a családfakutatóknak, hanem a helytörténet iránt érdeklődőknek is érdekes.
Kendli-major - http://www.nagykar.hu/keptar/2740/30157.html
A művésztelep legújabb programjáról cikk a Zalai hírlapban.
Kendli-major - http://www.nagykar.hu/keptar/2740/30229.html
Farsangi vigasság jelmezben.
Kendlimajor Művészeti Akadémia - http://www.kendlimajor.hu/hu/index
A művésztelep élete, kurzusok, galéria.
Ki kicsoda Zala megyében - http://www.nagykar.hu/keptar/2740/31966.html
KISRÉCSE 1264: Rethe, 1757: Kiss-Récse. Szláv eredetű helységnév, megvan a szerb-horvátban (Rovistye), a szlovénban (Ro-viscse), közszói je-lentése olyan hely, ahol árok van. A Kis- előtag külön-bözteti meg a szomszédos Nagy-récsétől.
Kisrécse a 27 települést számláló Pannonhát Tájpark része - http://www.pannonhat.hu/?lang=hu&menu=pannonhat&telepules=Kisr%E9cse&PHPSESSID=4e911c981203d43bcef006ff78d78c6a
Kisrécse a Pannonhát Tájpark elnevezésű projekt részeként mutatkozik be. Gazdag a történeti rész, fontos alapinformációkat közöl: látnivalók, közlekedés (gyalog, gépkocsi, autóbusz, vasút, repülőgép), vendéglátás, szállás. 2005 körüliek az adatai. Különlegesen látványos szolgáltatása a honlap jobb oldalán található galéria, mely 9 igényes felvételt tartalmaz a faluról.
Kisrécse a Magyar nagylexikonban - http://www.nagykar.hu/keptar/2740/29051.html
Rövid, de adatokban gazdak szócikk olvasható a Magyar Nagylexikonban a településről. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Kisrécse földrajzi nevei - http://www.nagykar.hu/keptar/2740/31782.html
1964-ben jeent meg a kiváló nagykanizsai kutatók (Kerecsényi Edit, Markó Imre Lehel, Ördög Ferenc) közreműködésével összeálított "Zala megy földrajzi nevei" című kézikönyv, a lejegyzett helyeket jelölő térképvázlattal. E földrajzi nevek szép számmal idéznek föl történeti, helytörténeti eseményeket is. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Kisrécsei hivogató - http://www.nagykar.hu/keptar/2740/30650.html
Kisrécse Nagykanizsától 8 km-re északkeletre található, Nagykanizsa és Zalakaros között. A falucska hangulatos dombvidéken fekszik, településképe szabálytalan, a házak többsége dombra épült. A hősök emlékműve a turulmadárral a falu nevezetessége.
Kisrécse rövid története. - http://zalakaros.celodin.hu/kisrecse.htm
Ez a piciny zalai falu az itt élő alig kétszáz ember összetartó közössége.
Kisrécse története. - http://www.nagykar.hu/keptar/2740/30315.html
KURÁSZFALVA (Kisrécse Zala m. nagykanizsai j.) 1325-ben Récse birtok határjárásában Kurász faluról olvasunk.
Kisrécse története. - http://www.nagykar.hu/keptar/2740/30315.html
KURÁSZFALVA (Kisrécse Zala m. nagykanizsai j.) 1325-ben Récse birtok határjárásában Kurász faluról olvasunk.
Kisrécse története. - http://www.nagykar.hu/keptar/2740/30315.html
KURÁSZFALVA (Kisrécse Zala m. nagykanizsai j.) 1325-ben Récse birtok határjárásában Kurász faluról olvasunk.
Kisrécse történetéről Zala megye atlaszában - http://www.nagykar.hu/keptar/2740/31837.html
Zala megye 1997-ben kiadott színes atlaszában magyar, angol és német ismertető is olvasható a település történetéről, földrajzi elhelyezkedéséről és környékének turisztikai értékeiről. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Kisrécse Zala megye kézikönyvében - http://www.nagykar.hu/keptar/2740/29229.html
Kisrécse Nagykanizsától északkeletre 8 kilométerre található.Hangulatos dombvidéken fekszik. Földje nagyrészt vályogtalaj.A falu írásos említése viszonylag korán megjelent a forrásokban. 1263-ból való a Reche név. Csak 1790-ben találkozunk a Kis Rétse elnevezéssel. A szláv árok szó eredeti jelentése vált
Könyvtái szolgáltatás Kisrécsén - http://www.nagykar.hu/keptar/2898/30666.html
Képek a szolgáltatás megnyitásán készültek
Révai nagy lexikonban Kisrécse - http://www.nagykar.hu/keptar/2740/30862.html
Kisrécse kisk. Zala vm. nagykanizsai j. -ban, (1910) 343 magyar lak., vasútállomás; u. p. Nagyrécse, u. t. Zalaszentjakab.
Településrendezési terv. - http://www.nagykar.hu/keptar/2740/30348.html
Általános ismertető,éghajlat, külső környezet, demográfiai jellemzők, zöldterület, tájrendezés, vízrajz. Készítette a PannonInsel 2000.Kft.2005.
Wikipédia és Kisrécse - http://hu.wikipedia.org/wiki/Kisr%C3%A9cse
Remélhetőleg a szabad lexikonban idővel több információ is található lesz.

Insert failed. Could not insert session data.